Büyük hayal kırıklığı: Köpek terörü devam edecek!

Büyük hayal kırıklığı: Köpek terörü devam edecek!

Milletin büyük çoğunluğunun kesin ve net bir çözüm beklediği sokak köpeği düzenlemesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşanmak üzere

Türkiye'de son 2 yılda 50'si çocuk, 107 kişi köpek saldırılarında öldü. Yüzbinlerce kişi kuduz tedavisi gördü. Bıçağın kemiğe dayandığı köpek terörü meselesinde ise resmen havanda su döğüldü.

İletişim Başkanlığı'nın yaptığı araştırmada bile halkın yüzde 83,6'sının sokak köpeklerinden kurtulmak istediği verisine rağmen hükümetin beklenen karşılığı veremeyeceği belirtiliyor.

TBMM'nin en önemli başlıklarından biri olan başıboş sokak köpeklerine ilişkin düzenlemede yeni bir aşamaya geçildi. AK Parti'nin raporunu tamamlamasının ardından teklifi yazılmaya başlandı. Teklifle, 5199 sayılı kanunda değişiklik yapılması öngörülüyor.

Yapılacak değişikliğin yaraya merhem olmayacağı, yıllardır sürdürülen yanlış uygulamaların devam edeceği görülüyor.

AK Parti Meclis Grubu'nda, başıboş sokak köpeklerine ilişkin teklif metninin hazırlıklarına başlandı.

Düzenleme ile Hayvanları Koruma Kanunu'nun 7'nci maddesinde değişiklik öngörülüyor.

HASTALIK RİSKİ TAŞIYAN KÖPEKLER TOPLANACAK

Trt'nin haberine göre hazırlanan taslakta, son dönemde artan kuduz vakalarının önlenmesi için önemli değişiklikler yer alacak. Bu kapsamda hastalık riski taşıyan köpekler toplanacak. Öncelik, depremin etkilediği bölgelerde kuduz şüphesi nedeniyle karantina uygulanan ilçeler olacak. Toplanan hayvanların tedavi edilebilecek durumda olanlarına öncelik verilecek.

KISIRLAŞTIRMA PROGRAMLARI ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Taslağa göre mevcut barınakların durumu da iyileştirilecek. Büyük şehirler başta olmak üzere il ve ilçelerde yeni toplama ve kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Köpek sayısının fazla olduğu il ve ilçelerde seyyar tedavi ve kısırlaştırma merkezleri hizmet verecek. Belediyelerin hayvanlara yönelik uygulamaları yakından denetlenecek. Kısırlaştırma programları ülke genelinde yaygınlaştırılacak.

Meclis'te, bakanlıkların hazırladığı ortak metin ile görüşmelerde elde edilen veriler birleştirilecek. Hazırlıkların ardından düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.