İngiliz bebekler daha çok ağlıyor
Psikologlar, bebeklerin normal ağlama sürelerini evrensel bir tabloya dökmeye çalıştı
İngiltere, Kanada, İtalya ve Hollanda'da doğan bebekler diğerlerine oranla daha çok ağlarken, Danimarka, Almanya ve Japonya'daki bebekler en az ağlıyor.
Araştırma, Warwick Üniversitesi tarafından yürütüldü. Yenidoğanların ilk üç ayda ne kadar çok ağladıklarını belirleyip ortalamalarını çıkaran psikologlar, bu sürede bebeklerin normal ağlama sürelerini evrensel bir tabloya dökmeye çalıştı.
Araştırmayı yürüten Dieter Wolker, "Bebekler yaşamlarının ilk haftalarından birbirlerinden çok farklı sürede ağlayabiliyor. Bunu kültürlerle karşılaştırarak ebeveynlik yöntemi ve benzer çevresel faktörlerin ya da hamilelik dönemindeki tecrübeler ile genetik faktörlerin ne derece rol oynadığını araştırmak istedik" diye konuştu.
Wolker, araştırmaları sayesinde artık sağlık çalışanlarının ve ailelerin, ilk 3 ayda normal değerleri baz alabilecekleri bir tablo oluşturduklarını, böylece anormal bir durum belirdiğinde uzman yardımı istenebileceğini belirtti.
Bebekler en çok 6. hafta ağlıyor
Ekip, günde üç saatten fazla ve haftada en az gün ağlayan bebeklerin en çok İngiltere, Kanada ve İtalya'da bulunduğunu tespit etti. Bu gruptaki en az bebek sayısı Danimarka ve Almanya'da bulunuyor.
Araştırmaya göre, bebekler ilk iki haftada ortalama günde iki saat ağlıyor. Sonraki birkaç haftada daha sık ağlayan bebekler, 6 haftalık olduklarında günde ortalama 2 saat 15 dakikayı ağlayarak geçiriyor. Bir yaşına bastıklarında bu miktar 1 saat 10 dakikaya düşüyor.
Ekip her ne kadar ülkelerden örnekleri gruplasa da, örnekler arası farklılıklar çok geniş. Bazı bebekler günde 30 dakika, bazıları ise 5 saat ağladı. Journal of Pediatrics isimli dergide yayımlanan araştırmaya yedi ülkeden 8 bin 700 bebek dahil edildi.
Kaynak: Aljazeera
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.