Mafya babası Ferit, Said Nursi’nin icabına bakacaktı ama çarpıldı!
Hayatı filmlere konu olacak kadar ibretlerle dolu olan mafya babası Ferit Coşkun, abisi Risale-i Nur dersine gidiyor diye çok kızmıştı
RİSALEHABER
İbretli ve destansı hayatı kitaplara konu olan eskinin mafya babası “Sarı Ferit”, Risale-i Nur ile “Ferit ağabey”e dönüşen Ferit Coşkun'u vefat yıldönümünde rahmetle anıyoruz.
Ferit Coşkun ağabey, 3 Aralık 2013 tarihinde tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.
"Muharrem’in ve Said Nursi’nin icabına bakarız"
2 Temmuz 1945 doğumlu olan Ferit Coşkun Kosova kökenli bir aileden gelmektedir. 40’lı yaşlarına kadar mafyavari bir hayat geçiren Ferit ağabey veya nam-ı diğer “Sarı Ferit” malum çevrelerde ün salmıştı.
İzmir’de, ağabeyi Muharrem Coşkun’un Risale-i Nur derslerine gitmeye başlaması üzerine, adamları durumu “Baba” dedikleri Ferit Coşkun’a, “Ağabeyin Said Nursi’nin derslerine gidiyor” diye şikâyet ederler. Ferit Coşkun, “Muharrem’in ve Said Nursi’nin icabına bakarız” diyerek ilk araştırmasını yapmak üzere ilgili bir derse gider.
"Onların icabına bakmaya gitmiştim, Risale-i Nur benim icabıma baktı, çarpıldım"
Sonrasını şöyle anlatıyor Sarı Ferit: “Bir gittik baktık ki Said Nursi yok, Said Nursi’nin kitapları Risale-i Nur var. Ben onların icabına bakmaya gitmiştim. Risale-i Nur benim icabıma baktı. Bir dersle elektrik çarpmış gibi uyandım, kendime geldim. Dünyam alt-üst oldu.”
Paralarını ve elbiselerini yaktı
Merhum Emekli Müftü, Nur Talebesi Nail Papatya Hoca Efendi, Çantacı Nemci İlgen ve diğer İzmirli Nur Talebelerinin şefkatli alakaları ile 40 yaşından sonra 180 derece değişen Ferit Coşkun, ani bir kararla “Kirli” dediği birikmiş bütün paralarını ve üzerindeki elbiselerini çıkararak bir kibritle ateşler ve yakar.
Tertemiz bir hayata başlayan Sarı Ferit, 15 sene kadar İzmir’de dersane-i nuriyelerde vakf-ı hayat eder. İnsanların, bilhassa gençlerin muhtaç ve müştak olduğu Kur’anî hakikatleri öğrenmesi için dünya işlerinden bütünüyle el-etek çeker.
Daha sonraları, “SARI FERİT Bir Mafya Babasının Özüne Dönüş Hikâyesi” adlı bir kitapla, destansı hayat hikâyesi gelecek nesillere aktarılmıştır. Kitabın yazarı Bahri Yağmur’dur.
Ferit ağabey, 2003 yılında Mustafa Sungur Ağabeyin teklifi ile Kosova Prizren şehrinde bir Risale-i Nur dersanesi açar ve zor şartlar altında nurani hizmetlerine orada da devam ettirir. Bir derste oradaki hizmetleri anlatmıştı:
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.