Mehmet Feyzi Pamukçu anılıyor

Mehmet Feyzi Pamukçu anılıyor

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Feyzi Pamukçu Ağabey, vefat yıldönümünde anılacak...

Kastamonu\'nun manevi şahsiyetlerinden Mehmet Feyzi Pamukçu, vefatının 20\'nci yıl dönümünde Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kastamonu Şubesi’nce organize edilen etkinliklerle anılacak.

Anma etkinlikleri çerçevesinde 8 Mart Pazar günü saat 10:30’da Gümüşlüce mezarlığındaki kabri başında hatim duası okunacak. Saat 13:00’de Karabük İl Genel Meclisi E.Üyesi Vedat Kader, Zirve Düğün Salonu’nda Mehmet Feyzi Pamukçu ile ilgili bir konferans verecek.

HAYATI

l9l2'de Kastamonu'da doğdu. İlim ve takva sahibi bir zattır.
Bediüzzaman'a altı yıl hizmet etti. 1943 Denizli, 1948 Afyon'da Bediüzzaman'la birlikte tevkuf bulundu.
1990 yılında Hakkın rahmetine kavuştu.

Uzun boylu, nuranî çehreli, ak sakalı ile Mehmed Feyzi Efendi Nur Risalelerine hizmet eden, Bediüzzaman\'a gönül veren, ehl-i ilim ehl-i takva bir zattır.

Nur manzumesinde Ahmedler vardır. Mehmetler vardır, Sabriler vardır, Tahirler vardır, Feyziler vardır,

Bu Feyzilerden birisi de Mehmed Feyzi\'dir.

Kendi dilinden: Beni Nurlara celbeden 32. Söz olmuştu.

"İlk defa 1937 senesinde İstanbul\'da Kastamonulu bir adam \'Kastamonu\'ya bir hoca geldi\' diye Üstaddan bahsetmişti. Daha sonraları Kastamonu\'ya geldikten bir sene kadar geçmişti ki, Üstadı tanımak şerefine erdim. Beni nurlara celbeden Otuz İkinci Söz olmuştu. Daha evvel Arapça bildiğim için Hizbü\'n-Nurî\'yi vermişti. Otuz İkinci Söz\'ü okuduğum zaman yattığımda bir rüya görmüştüm. Büyük bir şose, hava ise sümbülî, alakaranlık. Kalabalık insanlar. Bu asrın vazifeli şahsiyeti geliyor. Ekin biçildiği zaman çıkan tırpan sesi işitiyorum. Hışırtı devam ediyordu. Daha sonraki senelerde Üstad\'la beraber tevkif edilip Denizli\'ye gittiğimiz zaman aynen o yolu orada gördüm. Nazif Çelebi\'deki Üstad\'ın abası rüyadaki aynı aba idi...
Üstadın bir kerametini gözlerimle gördüm" Kastamonu Postası