Risale-i Nur ışığında bir ilk gerçekleşti
Dilipak, Münazarat Sempozyumu'nun bir milat özelliği taşıdığını söyledi
Risale Haber-Haber Merkezi
Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Münazarat Sempozyumu'nun bir milat özelliği taşıdığını söyledi.
Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği "Münazarat Sempozyumu"na katıldığını ifade eden Dilipak, Yeni Akit'teki yazısında "Risale-i Nur ışığında Kürt sorununa çözüm arayışıyla aslında Türkiye'de bir ilk de gerçekleşmiş oluyor" dedi.
Daha önce doktora tezinde Risale-i Nur'dan alıntı yaptığı için bilim adamlarının üniversiteyle ilişkisinin kesildiğini, bugün ise bir üniversitede bilim adamlarının Risale-i Nur'dan övgüyle söz ettiğine dikkat çeken Dilipak, "Risale-i Nur'un müellifi ilk mahkûmiyetini Mardin'de almış. Bir asır sonra, aynı şehirde rahmetle anılıyor. Toplumun ayağına, boynuna geçirilen ilmikler ve prangalar aynı şehirde çözülüyor. Risale-i Nurların müellifine ilk kez 1894'te Mardin'de "kelepçe" takılmış. O gün yine aynı şehirde o kelepçe sökülmüş oldu.. Rejimin konkav ve konveks aynaları da böylece parçalandı. Halk kendi gerçeği ile yüzleşti. Tam da 12 Eylül sanıklarının mahkemeye çıktığı bir zamanda bunların yaşanıyor olması ilginç. Münazarat Sempozyumu bu anlamda bir milat özelliği taşıyor. Ciddi bir "ulus devlet", "Kemalizm" ve "Türk ulusçuluğu", "resmi ideoloji" eleştirisinin yapıldığı sempozyum, bu yanı ile de Türkiye'deki büyük değişimi gösteren bir karaktere sahip" şeklinde yazdı.
Dilipak, son zamanlarda Atatğrk resim ve büstlerinin de azaldığını belirterek, "Çevrenize bakıyor musunuz, artık özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında, Atatürk resmi, büstü eskisi kadar gözükmüyor.. Bir okullarda, bir de THY'nin hostestelerinde kaldı Atatürk rozetleri, imzası, posterleri.. Üniversitelerde de fazla bir şey kalmadı" dedi.