Abdulkadir Geylani'ye 30 yıllık vefa
Abdülkadir Geylani'nin hayatı ile ilgili 30 yıldır araştırmalar yapan Dr. Fadıl Geylani, bugüne kadar elde ettiği ve hiçbir yerde yayınlanmamış bilgileri Nehru'l -Kadiriyye adlı eserinde topladı
Oktay Mehmet'in haberi
Seyyit Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin hayatını 30 yıldır dünyanın dört bir yanındaki kütpanelerde araştıran Dr. Fadıl Geylani, ulaştığı bilgileri Geylani Külliyeti çerçevesinde yayınlanan Nehr'ul -Kadiriyye' adlı eserinde okuyucuları ile paylaştı.
23. KUŞAKTAN TORUNU
Seyit Abülkadir Geylani Hazretleri'nin 23. kuşaktan torunu olan Fadıl Geylani, 'Nehru'l-Kadriyye' adlı yeni eserinin dünya barışına katkı sağlayacağını ifade etti. Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinde binlerce seveni arasında büyük heyecan uyandıran 'Nehr'ul -Kadiriyye' külliyatını Yeni Şafak'a anlatan Dr. Geylani, "Kitapta yer alan bilgiler, Abdülkadir Geylani'nin hayatı ve yaşam felsefesi ile ilgili bugüne kadar hiç yayınlanmamış veriler" dedi.
KUDÜS'ÜN FETHİNİ ÖNEMSİYORDU
Dr. Fadıl Feylani'nin Türkçe olarak yayınladığı 'Nehru'l -Kadiriyye' adlı eserde Seyyit Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin Müslümanların kutsal mabeti sayılan Küdüs'ün fethine büyük önem verdiği vurgulanıyor. Kudüs'ün fethedileceğini önceden sezen Geylani Hazretleri'nin oğulları Abdülaziz, Abdülrezzak ve Musa Geylani ve önde gelen talebelerinden İbn-ul Kudame El Maktisi gibi on beş talebesine 'Vakti geldiğinde Selahattin Eyyübi'nin yanında yer almanızı istiyorum' diyerek, Kudüs'ün fethine mutlaka katılmalarını istemiş. Fadıl Geylani'nin ilk defa Türkçe olarak yayınladığı 'Nehru'l- Kadiriyye' adlı eserinde Selçuklu Halifelerinden Alpaslan'ın torunu Berkiyaruk'un Seyyit Abdülkadir Geylani'nin sohbetlerine katıldığı ifade ediliyor. Kitapta, Geylani Hazretleri'nin medresesinde 13 ilim dalında dersler verdiği ve bu derslere zaman zaman çeşitli din ve ırklardan 70 bin kişinin katıldığı vurgulanıyor.
GEYLANİ'NİN KAYIP TEFSİRİNİ DE BULMUŞTU
Hayatının büyük bir bölümünü dünyanın en büyük kütüphanelerinde araştırma yaparak geçiren Dr. Fadıl Geylani, yıllar önce yaptığı bir araştırma sonucu Seyyit Geylani Hazretleri'nin kayıp tevsirini bulmuş ve bunu Tefsir-i El Geylan' adında 6 cilt olarak yayınlamıştı. Dr. Fadıl Geylani şimdi bu tevsiri İngilizce, Urduca, Türkçe ve Malay dilinde yayınlamak için çalışmalara başladı.
Dünyayı gezip kaynak topladı
Dr. Fadıl Geylani Yeni Şafak Gazetesi'ni ziyaret ederek gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile görüştü. Dr. Geylani, Cömert'e çalışmaları ile ilgili bilgi verirken üzerinde çalıştığı projelerini de anlattı. Tarihe ışık tutmak istediğini söyleyen Geylani, tüm dünyadaki kütüphaneleri tarayarak kaynak topluyor.
Yeni Şafak