Renkleri, dilleri farklı bayramları ortak
Dünyanın dört bir yanından gelerek Türkiye'de eğitim gören Türkiye Burslusu öğrenciler, farklı kültür ve tarihlerine rağmen ortak bir bayram sevinci yaşıyor.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye Bursları'yla dünyanın dört bir tarafından Türkiye'de okumak için gelen uluslararası öğrenciler, bütün kültürel farklılıklarına rağmen yeni giysiler, bayram ziyaretleri, tatlı ikramları gibi geleneklerle Ramazan Bayramı heyecanını hep birlikte yaşıyor.
Türkiye Bursları ile Ankara'da farklı üniversite ve bölümlerde eğitimlerini sürdüren çeşitli ülkelerden öğrenciler, Ramazan Bayramı heyecanlarını AA muhabirine anlattı.
Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yapan Özbek Kamal Kusaev, Ankara'da geçirdiği süre boyunca Ramazan ayında meydanlarda sergilenen el sanatları, yöresel yemek ve tatlıların çok ilgisini çektiğini söyledi.
Türkiye'nin her ilinden, yöresinden ürün, yemek ve eşyaları bulabildiği için hem kendisinin hem de diğer uluslararası öğrencilerin buraları ziyaret etmeyi çok sevdiğini belirten Kusaev, bu sayede Türkiye'de gitmediği yerleri ve kültürleri de tanıma imkanı bulduğunu bildirdi. Kusaev, şöyle konuştu:
"Ramazan Bayramı burada çok güzel geçiyor. O coşku tüm insanlarda, hatta şehirde hissediliyor. Dışarı çıkınca bayram havası hemen sarıyor insanı. Asılan kandiller, güzelce süslenmiş sokaklar, ağaçlar, mağazalar... Camilerde de çok güzel şeyler yapılıyor. Bir kere Kayseri'de eski bir camide rast gelmiştim, Peygamber efendimizin (SAV) Sakal-ı Şerifi sergileniyordu. Ramazan Bayramı'nda İstanbul da, Ankara da, Türkiye'nin her yeri güzelleşiyor. Bu bize ayrı bir mutluluk veriyor ve o manevi havayı daha çok hissetmemizi sağlıyor."
Türkiye'nin bu burs programıyla dünyanın her köşesinden öğrencilere fırsat vermesinin çok doğru ve güzel olduğunun altını çizen Kusaev, bunun hem Türkiye için hem de öğrencilerin geldikleri ülkeler için faydalı olduğunu kaydetti.
Bunun ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağladığını dile getiren Kusaev, şu ifadeleri kullandı:
"Burada okuyan öğrenciler için Türkiye, ikinci vatan gibi, çok seviyoruz. Türkiye ile ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ticari, siyasi, kültürel, yani her alanda gelişsin istiyoruz. Eminim ki Türkiye'ye gelen tüm uluslararası öğrenciler, buradan ayrıldıklarında Türkiye'de kendilerinden bir parça bırakıyor. Memleketlerine döndüklerinde de yine burayla bağını sürdürüyorlar. Gayri resmi bir elçilik gibi yani." AA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.