Seksen senelik ibadet ömrünü kazanmak
Günlük Risale-i Nur dersi…
Bismillahirrahmanirrahim
Aziz, sıddık kardeşlerim,
Evvelâ: Hadîs-i şerifin sırrıyla Ramazan-ı Şerifin
nısf-ı âhirinde,
hususan aşr-ı âhirde,
hususan tek gecelerde,
hususan yirmi yedisinde,
seksen küsur sene bir ibadet ömrünü kazandırabilen Leyle-i Kadirin ihyasına ve herbiriniz umum Nur talebeleriyle beraber, hususan bu biçare, çok kusurlu, hasta, zayıf kardeşinizi hissedar etmenizi ve herbirinizin dualarınızın binler mânevî âminlerin teyidiyle dergâh-ı İlâhîde kabul olmasını rahmet-i İlâhiyeden niyaz ediyoruz.
Saniyen: Üniversitedeki genç Said'lerin hakikaten Medresetü'z-Zehranın İstanbul ve Ankara'daki vazifesini yaptıklarına ve bu biçare Said'e ihtiyaç bırakmadıklarına ve Risale-i Nur'un herbir cihetle kâfi olmasının bir nümunesi olarak şimdi size leffen gönderdiğimiz, onların meb'uslara hitaben yazdıkları beyannamelerini ve yine onların bir eseri olan Tarihçe-i Hayat'ın yetmiş nüshasının baş tarafına koyup yetmiş meb'usa göndermeleri için bize gelen beyannamelerini berâ-yı malûmat size gönderdik. Siz münasip görseniz, onu ve size evvelce gönderdiğimiz Sungur'un Maarif Vekâletine müdafaası ve Mustafa Osman'ın Adliye Vekiline istidasıyla beraber Tarihçe-i Hayat'a bir nevi zeyil olarak el yazmasıyla veya makine ile veya İnebolu'daki yeni harfle elli altmış nüsha teksirini reyinize havale ediyoruz.
Salisen: Medresetü'z-Zehra erkânları, benim şahsımın da hakikî vekilimdirler. Bana, şahsıma gelen mektuplara, onlar benim bedelime cevap versinler. Hususan Hüsrev'in mektubunda isimleri bulunan zatlara karşı münasip cevap verirsiniz. Ahmet Feyzi'nin size karşı yazdığı mektubun cevabının parçasını leffen size gönderiyoruz.
Umum kardeş ve hemşirelerimin mübarek Ramazan'larını ve umum gecelerini, mânevî Leyle-i Kadirlerini tebrik ile selâm ve dua ve dualarını rica ediyoruz. (Emirdağ L. Sh. 268)
Bediüzzaman Said Nursi
SÖZLÜK:
NISF-I ÂHİR : İkinci yarı. Son yarı
AŞR-İ ÂHİR : Ist: Ramazan ayının son on günü.
LEYLE-İ KADİR : Kadir Gecesi; Ramazan ayının son on günü içinde bulunan en hayırlı gece.
HİSSEDAR : Hisse sahibi. Pay sahibi.
BÎÇARE : Çaresiz, zavallı.
TEYİD : Kuvvetlendirmek, desteklemek, sağlamlaştırmak, pekiştirme.
DERGÂH-I İLÂHÎ : Allah'ın huzuru.
MEDRESETÜ'Z-ZEHRÂ : Bediüzzaman'ın Doğu'da yapılmasını idârecilere teklif ettiği, fen ilimleriyle müsbet ilimlerin birlikte okutulmasını düşündüğü üniversite. Bir anlamda Nur dershaneleri..
LEFFEN : Ekli, bitişik.
MEB'US : Milletvekili.
BEYÂNNÂME : Bildiri.
BERÂ-YI MÂLÛMAT : Bilgi ve malûmat için.
MAARİF VEKÂLETİ : Eğitim Bakanlığı.
İSTİDÂ : Dilekçe, müracâat dilekçesi.
ZEYİL : Ek, parça, ilâve.
NÜSHA : Yazılı şey, yazılı bir şeyden çıkarılan suret.
ERKÂN : Rükünler, esaslar. Hizmette özel şahıslar
HEMŞÎRE : Kız kardeş.