Sivilceye yatkın ciltleri temizlemenin 5 yolu

Sivilceye yatkın ciltleri temizlemenin 5 yolu

Utandırıcı parlak kırmızı sivilceler ile kendinizi patlamaya hazır bir bomba gibi hissedebilirsiniz

Genellikle bu sivilceler önemli bir iş görüşmesi, randevu ya da topluluk önünde konuşma yapmadan hemen önce çıkıyor. Artık sivilce savaşını bizim kazanmamızın vakti geldi. Akneye yatkın cildi temizlemek için 5 öneri yer alıyor.

5. Yüzünüzü her gün yıkayın: Sivilcelerin kötü hijyen şartlarından kaynaklandığını düşünebilirsiniz. Gerçekte bu en büyük efsanelerden biridir. Akne, erkeklik hormonu testesteronun daha fazla yağ ya da sebum üretmek için bu foliküllere neden olmasıyla oluşuyor. Gözenek bir kez tıkanınca, bir sivilce şekillenmeye başlıyor, bakteri içine giriyor, böylece sivilce kızarmaya ve iltihaplanıyor.

Kötü hijyen problemin kaynağı değil. Yüzümüzü bakterilerden ve foliküllerden temiz tutmak en iyi fikirdir. Yüzünüzü günde 2 kez yıkayın, ancak sabundan uzak durun. Sabun cildinizin koruyucu tabakasını soyabilir. Onlardan birçoğunun ph derecesi cildinizinkinden yüksek olabiliyor. Bu da cilt kimyanızı değiştirebiliyor. Bazı sabunlarda kimyasallar sürfaktan olarak kullanılıyor. Bu yüzünüzü tahriş edebiliyor. En iyisi cildinizi iki kez yıkamak için yağsız ve alkolsüz jel kullanmalısınız.

4. Ovalamayın: Cildimizin kirli olduğunu düşünüp, kirlerden kurtulmak için ovalarız. Bu akneye yatkın ciltler için kötü bir stratejidir. Yüzünüzü aşırı ovalamak cildinizi tahriş edebilir ve sivilcelerin daha fazla yanmasına neden olabilir. Ilık su kullanarak yüz temizleyicisi ile cildinize yavaş yavaş masaj yapın. Bitirdiğinizde durulayın ve ovalamadan, hafif hafif dokunarak yüzünüzü kurulayın.

3. Salisilik asit içeren temizleyici deneyin: Bitkilerden çıkarılan salisilik asit, piyasada satılan anti-akne kimyasallarından en etkililerinden biridir. Asit foliküllerin içine girerek, siyah noktaların ve sivilcelerin küçülmesine yardım ediyor.

Doktorun yazdığı ilaçlarda salisilik asit oranı fazla miktardayken, Neutrogena ve Oxy Balance gibi eczanelerde satılan çeşitli temizleyicilerde yüzde 0,5 ten 2 kadar oranda salisilik asit var. Uygulamaya başladığınızda ilk birkaç günde cildiniz daha fazla tahriş olabilir, fc akat bu etki birkaç gün sonra azalacak. Tedavinin sonuçlarını görmek, birkaç hafta alabilir, sabırlı olmalısınız.

2. Benzol Peroksit içeren temizleyiciyi deneyin: Salisilik asit gibi, benzol peroksit gözeneklerin tıkanmasına yol açan ölü cilt hücrelerini parçalayarak çalışıyor. Etki etmesi salisilik asit gibi biraz zaman alıyor. Benzol peroksiti yüksek dozlarda kullanırsanız cildinizi tahriş edebilir. Benzol peroksit ya da salisilik asit cildinizi çok tahriş ederse, daha ılımlı olan ve cildinizi mikroplardan arındıran, tahrişe yol açmayan, antibakteriyal losyon kullanabilirsiniz. Başka bir olasılık olarak da doğal antibakteriyal özelliğe sahip olan yüzde 5'lik çay ağacı yağı solüsyonu olabilir.

1. Cildinizi kurutmayın: Birçok akne preparasyonunun cilt üzerinde önemli derecede kurutucu etkisi var. Bu iyi bir şey gibi görünebilir, ancak aşırı kuruma ise her şeyi daha kötü yapar. Bundan korunmak için, cildinizi nemli tutun. Bu nedenle yağsız ya da "sivilce yapmayan" ya da "gözenekleri tıkamayan" etiketli nemlendiricileri kullanabilirsiniz.
Zaman Online