Yusuf Tosun Hayranlarıyla Buluştu
Mustafa ORAL'ın haberi...
‘Aşk Postası’ Aşka Geldi
Sevgili diyarından mektuplar üst başlığı ile yayınlanan ‘Aşk Postası’ adlı kitabın yazarı Yusuf Tosun okuyucu ile buluştu.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde düzenlen ‘imza ve söyleşi’ programında, yazar Yusuf Tosun, son çıkan ‘Aşk Postası’ kitabını hayranları için imzaladı. Öte yandan kitapla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Yazar kitabında kutsal topraklardaki yolculuğunu kaleme alıyor. 19 mektuptan oluşan ‘Aşk Postası’ kitabı; Mekke, Medine ve Cidde’de geçen Hac yolculuğunun izlenimlerini yansıtıyor. Kendine has şiirsel üslubu ile deneme formatında yazılan mektuplar, okunduğunda damakta hoş bir tat bırakıyor. Kişisel hac vazifesinden yola çıkarak kaleme alınan mektuplar aynı zamanda milyonlarca Müslüman’ın hislerine tercüman oluyor.
İstanbul’un Önemli Kültür Merkezi
Programın açılışında konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yazarları okuyucu ile buluşturan etkinliklere önem verdiklerini söyledi. Son zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerde adından söz ettiren ve İstanbul’un önemli kültür-sanat merkezlerinden biri haline gelen TYB’nin bulunduğu Kızlarağası Medresesi’ni, en iyi şekilde kullandıklarını belirten Bıyıklı, “Tarihi bir yapı olan Kızlarağası Medresesi’ni kültür ve sanat alışverişinin yapıldığı aktif bir mekan haline getirdik. Burada hemen her gün etkinliklerimiz, kurslarımız var. Şairler, yazarlar, çizerler, sinemacılar… Yani sanatın her dalını burada görmek mümkün. Sinema, yazarlık, senaryo, karikatür, tasavvuf gibi çok sayıda kurslar açtık. Bir yandan konferanslar, seminerler yapılırken bir taraftan da odalarımızda kurslarımız veriliyor” diye konuştu. Programın diğer konuşmacısı ise siyasi ve yazarlık yönleriyle bilinen Muzaffer Doğan oldu. Aşk Postası kitabının önemli anekdotlar içerdiğini, okuyucuyu maneviyat yüklü bir yolculuğa götürdüğünü söyledi.
Şair Ve Yazarlar Kitabı Değerlendirdi
TYB İstanbul Şubesinin bulunduğu Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşen programa, çok sayıda yazar ve şair katıldı. Kimi izleyici olarak kimi de konuşmacı olarak katılmıştı. Kitapla ilgili kısa değerlendirmelerde bulunan Nevzat Bayhan, “Aşk Postası, gelecek nesillere ‘neyi katabiliriz’ meselesinde güzel bir adım.” Şair Sedat Yılmaz, “Aşk Postası muhabbetten bir kanattır” diye özetliyor. Hamit Tokmak, Aşk Postası’nda dikkatimi çeken en önemli husus, mektuptaki kayıp çocuktur” diyor. Şair Selvigül Kandoğmuş ise “Aşk Postası’nın her satırında yazar, okuyucu ile hasbihal ediyor. Okuyucuyu duygu yüklü bir yolculuğa götürüyor. Yazar, Hac yolculuğu boyunca anne ve baba özlemi yaşıyor.” Kitabı bir solukta okuduğunu söyleyen gazeteci Nevzat Çiçek, Kitapta geçen can dost gibi geçen ifadelerden çok etkilendim. Kitap aynı zamanda Hac oluşumunun tarihsel boyutunu ele alırken oradaki kutsal mekanları tanıtıyor. Bu bakımdan bir kılavuz görevi görüyor. Kitabı basan Çıra Yayınları’nın sahibi Yahya Ayyıldız da, “Yusuf Tosun’un tüm kitaplarında kayıp kuşağın serencamlarını görüyoruz. Bundan sonra da yeni kitaplarında kayıp kuşağın serencamlarını okuruz diyerek kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Yusuf Tosun Kimdir?
1972 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğan Yusuf Tosun, ilk ve orta öğrenimini Adıyaman’da tamamladıktan sonra 1996 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. İBB İSKİ Genel Müdürlüğü’nde hâlâ çalışmakta olan Yusuf Tosun, yazı hayatına 1997 yılında Değişim Dergisi’nde yayımlanan bir makalesiyle başladı. Daha sonra Yedi İklim, Kelime, Aryaevi, Polemik, Ünlem, Kırklar, Okuntu, Yansıma, Yolcu, Milli Gazete ve Yeni Şafak gibi dergi ve gazetelerde yazıları yayımlandı. İlk kitabı ise 2003 Birey yayınlarından çıkan Çetele oldu. Daha sonra Okuma Yazmanın Neyi Olur?, İsyan Notaları, Yalnızlığıma Sükût, Kayıp Kuşağa Mektup, Dünden Yarına İz Bırakanlar izledi.