Bediüzzaman 'bir Hürrem Müslümanların başına bela oldu' dedi

Bediüzzaman 'bir Hürrem Müslümanların başına bela oldu' dedi

Adıyaman'da ‘İnsanlık ve Dünya Barışı İçin Said Nursi’nin Milliyet Anlayışı’ konulu panel düzenlendi

Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı, Risale-Nur Enstitüsü ile Adıyaman Yeni Asya Vakfı tarafından Bediüzzaman Haftası kutlamaları çerçevesinde ‘İnsanlık ve Dünya Barışı İçin Said Nursi’nin Milliyet Anlayışı’ konulu panel düzenlendi.

TPAO Sosyal Tesislerinde düzenlenen panele Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Av. Halil Fırat, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Baro Başkanı Abdullah Tel katıldı.

Programa Panelist olarak Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Doç. Dr. Atilla Yargıcı ve Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe katıldı.

Milliyet anlayışına değinen Prof Dr. Musa Kazım Yılmaz, “Milliyetçilik İslam’ın reddettiği cahiliye bir gelenektir. 19. asırdan itibaren bütün dünyada güçlü bir şekilde yayılmış ve hissedilmiş. Özellikle tanzimattan sonra başlayan batılaşma hareketlerine paralel olarak Bediüzzaman ifadesiyle bir Hürrem, Müslümanların başına bela olmuştur. Osmanlı devletinin son dönemlerinde devlet amirinin endişe eden bazıları devlet, millet elden gidiyor epilepsiyle koyu bir milliyetçilik hatta komiteciliğin yakalanması ve bu düşüncelerin anasıl ukra denilen diğer kavimlerin aleyhine kullanmak istemeleri bir baş tabirdir bunu biliyoruz. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte farklı düşüncelere sahip olan bazı aydınlar için adeta gün doğmuştu. Aydınların yaptıkları baskılar sonucu, Türkler'den başka hiçbir kavimin kültürel varlıkları kabul edilmemiş, hatta Kürt ve Türkler'in bir tek kökenden geldikleri ve aynı ırktan olduğuna ilişkin bireysel kanıtlar ortaya çıkmıştır” dedi.

Daha sonra konuşan Doç. Dr. Atilla Yargıcı ve Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, Said Nursi’nin ‘Milliyet Anlayışı’ konusuna ilişkin konuşmalarda bulundular.

Haberler