Bediüzzaman'ın hutbe okuduğu Emevi camii mahzun

Bediüzzaman'ın hutbe okuduğu Emevi camii mahzun

Meriç, Şam Emevi camiinin Suriye'deki savaş nedeniyle mahzun olduğunu söyledi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Akit yazarı Muhsin Meriç, Bediüzzaman’ın 101 sene evvel on bin kişiye hutbe irad ettiği Şam Emevi camiinin Suriye'deki savaş nedeniyle mahzun olduğunu söyledi.

Mehmet Akif'in “Zemine şâm-ı garîban yavaş yavaş çöktü” mısraını aktaran Meriç, "Bunu derken Akif’in kastı, ‘gurbetteki hazin akşam’dır şüphesiz; lakin bugünlerde Şam-ı Şerif’e çöken de bundan gayrı değil maalesef!" dedi.

Akif’i okurken, nice sahabeye, ulemaya, ümeraya kucak açmış Cami-i Emevînin hatırına geldiğini ifade eden Meriç, caminin şimdilerde mahsun olduğunu söyledi. Meriç, yazısını şöyle sürdürdü: "Yeryüzünün gördüğü en ihtişamlı mabedlerden birisi Emevî Camii… Evliya Çelebi’ye göre Hz. Nuh’un oğlu Sam’ın yaptırdığı camii. Üstad Bediüzzaman’ın 101 sene evvel on bin kişiye hutbe irad ettiği, Başbakan Erdoğan’ın “Bir gün hep birlikte namaz kılacağız” dediği mescid… Şimdi o da mahzun! O vakitler, şimdiki gibi Kasiyun Dağı’ndan Şam bombalanmıyor, tayyarelerin attığı bomba yüklü varillerle masumlar katledilmiyordu hiç olmazsa!"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.