Belediyeler öğrenciler için atağa geçiyor

Belediyeler öğrenciler için atağa geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye genelinde 25 belediyeye ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin derslerine destek amacıyla "eğitim iş birliği protokolü" kapsamında kurs açma izni verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Türkiye genelinde 25 belediyeye ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin derslerine destek amacıyla "eğitim iş birliği protokolü" kapsamında kurs açma izni verildi.

Ders dışında öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerine katılacağı sosyal etkinlik merkezlerinin standartlarına ilişkin çalışmalarda da sona gelindi. Standartların belirlenmesinin ardından ilkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm kademelerdeki öğrenciler, belediyelerin hem kurs imkanlarından hem de sosyal etkinlik faaliyetlerinden yararlanabilecek.

Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda yapılan değişiklikle belediyelerin il milli eğitim müdürlükleri ile yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak iş birliği protokolleri çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin örgün eğitim programlarına destek olmak amacıyla ücretsiz kurslar açabilecekleri hükmü getirildi.

Belediyeler ile il milli eğitim müdürlükleri arasında imzalanan ve Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan "eğitim işbirliği protokolü" kapsamında belediyeler kurs faaliyetleri düzenlemeye başladı. Kurslar, ilkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar öğrencilere okul programlarına destek amacıyla ücretsiz verilecek.

Bu kapsamda, aralarında İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Trabzon, Manisa, Burdur gibi illerin yer aldığı 25 il ve ilçe belediyesi ile il milli eğitim müdürlükleri arasında yapılan "eğitimde işbirliği protokolü", MEB tarafından onaylanarak yürürlüğe konuldu.

Mevzuat gereği belediyeler, öğrencilerin derslerine destek olmak için tüm derslerden kurs açabilecek. Bakanlık protokole uygun hareket edilmemesi durumunda protokolü iptal edebilecek.

Belediyeler sosyal etkinlik merkezleri de açacak

Öte yandan, 9 Şubat 2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 687 sayılı KHK ile "sosyal etkinlik merkezi" adı ile yeni bir kurum türü tanımlandı. Bu merkezler, il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasında yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak iş birliği protokolleri çerçevesinde hizmet verecek.

Bu merkezler, belediyelerin talepleri doğrultusunda, il milli eğitim müdürlükleri ile yaptıkları protokollere bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığınca ruhsat ve kurum açma izni düzenlenerek açılabilecek. Bu merkezlerde sınıf ortamı bulunmayacak ve ders anlatılmayacak.

Standartların yayımlanmasından sonra belediyeler ile il milli eğitim müdürlükleri arasında yapılan protokollere bağlı olarak bu kurumlara Bakanlığın uygun görmesi halinde ruhsat ve kurum açma izinleri düzenlenecek. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.