Şeyh Cezerî ile Bediüzzaman irtibanı sağlamıştı
Yüksel, geçtiğimiz gün Hakkın rahmetine kavuşan Şeyh Mehmed Emin Er hocaefendi'nin Bediüzzaman Hazretleri ile olan irtibatını yazdı
Risale Haber-Haber Merkezi
Yazar Müfid Yüksel, geçtiğimiz gün Hakkın rahmetine kavuşan Şeyh Mehmed Emin Er hocaefendi'nin Bediüzzaman Hazretleri ile olan irtibatını yazdı.
Yeni Şafak'taki yazısında Er hocaefendi için "Ve bir yıldız daha kaydı. İlim/irfan ve tarikat geleneğimizin son halkalarından birini daha kaybettik" ifadelerini kullanan Yüksel, "Kürt ulemâ ve Nakşibendi-Hâlidî geleneğinin son temsilcilerinden biri olan Allâme Şeyh Mehmed Emin Er Hocaefendi ahirete intikal etti. Aynı zamanda çok eski bir baba/aile dostunu da kaybetmiş olduk" dedi.
Yüksel, Şeyh Mehmed Emin Er Hocaefendi'nin Bediüzzaman ve Risale-i Nur ile nasıl tanıştığını da şöyle aktardı:
"1952 yılında, rahmetli babamın (Vefatı: İstanbul, 25 Aralık 2004,) Bitlis-Norşin'de medresede ders verdiğini duyar ve derslerine katılmak için Norşin'e gelir. Babam zaten medrese kitaplarını okumuş olduğunu ve tekrar okumasına gerek olmadığını, kendisine sadece Bediüzzaman'ın 'İşarâtu'l-İ'câz Fi Mezâni'l-İcâz' adlı tefsirini okutacağını söyler.
Mehmed Emin Er Hoca, babamdan Bediüzzaman'ın Arabî İşarâtu'l-İ'câz tefsiri ile Zülfikar mecmuâsını okur, merhum dayım Şeyh Maşuk Efendi'den de (Şeyh Ahmed El-Haznevî'nin halifesi, Vefatı: Mekke, Aralık 1975) SaaduddînTaftazânî'nin 'Şerhu'l-Akâid' adlı meşhur eserini okur ve sene sonunda, babamın kaleme aldığı icâzetnâmeyi Şeyh Maşuk Efendi'nin elinden alır.
1954 yılında yine pederimin tavsiyesi ile Isparta'ya, Bediüzzaman'ı ziyaret maksadıyla gider. Eğridir'de Üstad ile görüşür. Sonrasında ise irtibatını hiç kesmez, hatta mürşidi Şeyh Seyda El-Cezerî ile Bediüzzaman Hazretleri arasındaki irtibat ve mektuplaşmalara vesile olur.
Yazının tamamı için tıklayınız