Bediüzzaman bitkilerdeki İlahi sanatı okurdu
Bediüzzaman eserlerinde varlıklara bakış ve baktırma tarzını kazandırıyor. Bakmak ile görmek arasındaki farkı öğretiyor
Risale Haber-Haber Merkezi
Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, "Bediüzzaman eserlerinde varlıklara bakış ve baktırma tarzını kazandırıyor. Bakmak ile görmek arasındaki farkı öğretiyor" dedi.
ADAG'ın düzenlediği "Botanik bahçelerinden Cennet bahçelerine" konulu bir konferansta konuşan Prof. Dr. Hasan Akan, Risale-i Nurdaki Nebatat konusunu işledi.
Kur'an-ı Kerim'de “Bitkilerin her birinde düşünen bir insan ve toplum için ibretler vardır" ayetine vurgu yapan Akan, Peygamber Efendimizin (sav) "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bir fidan dikin" hadisi şerifini hatırlattı.
Nebatatın birer İlahi sergi olduğuna dikkat çeken Akan, "Bedîüzzaman Said Nursî yeşilliklerle iç içe yaşamış ve kırlarda gezmiştir. Dağlara ve ağaçlara karşı ihtimam göstermiştir. Barla’da kaldığı evinin önündeki Ulu Çınar bunların başında gelir. Bu menzilleri, Yıldız Sarayına değişmediğini ifade etmiştir. Bediüzzaman hazretleri yeryüzünde yazılan, bahar sayfasında teşhir edilen rahmet ve hikmetin mu’cizeli eserlerini, ağaçlar ve bitkilerdeki İlâhî sanatın harikalarını, sîmalarında parıldayan tevhîd sikkelerini okurdu. Üstadın deyimi ile "Bitkiler: Lutfu ilahinin birer müjdecisi." Bediüzzaman eserlerinde varlıklara bakış ve baktırma tarzını kazandırıyor. Bakmak ile görmek arasındaki farkı öğretiyor" dedi.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.