
İsmail AYBEY
Bu Ağacı Görenler Bir Daha Bakıyor
Manisa’da faaliyet gösteren bir vakıf var: Saruhanbey İlim Kültür ve Eğitim Vakfı.
Vakıf, Risale-i Nur talebeleri tarafından kullanılıyor.
Ancak bu vakıf binasının bir özelliği var o da bahçesindeki ağaç. Yaşı 3 asırdan fazla olan kızıl çam ağacı, balkonun içinden geçiyor. Hal böyle olunca, görülmemiş bir manzara karşısında hayretini gizleyemeyen Manisalılar binanın önünden geçerken bir daha bakıyor. Peki nasıl olmuş bu ilginç görüntü? Olayı anlatayım dilerseniz.
Vakıf yetkilileri tarafından nur dershanesi yapılmak için 2004 yılında bir arsa alınıyor. Bina yapımına başlanacak ancak arsada bulunan 3 asırlık kızıl çam ağacının kesilmesini istemiyorlar. İmar planı değiştirilerek ağaç balkonun içinden geçecek şekilde bina yapılıyor.
Binanın iki balkonundan hatta terasından geçen ağaç, büyümeye devam ediyor.
Pinus Brutia Ten olarak isimlendirilen Kızıl Çam Ağacı, 340 yıllık bir ağaç. Ağacın boyu 16 metre olup gövde uzunluğu 320 cm olarak tespit edilmiş.
Bu ağacı fotoğraflayarak sizlerle de paylaşmak istedim.
Bence ağaç sevgisi açısından, bu bina büyük bir örnek teşkil ediyor.
Vakıf yetkilileri, “Öncelikle ağacın hakiki sahibi, hayat vereni, muhafızı, besleyeni ve büyüteni olan Allah’a hadsiz şükürler ediyoruz. Sonra da heybetli çam ağacımızın kesilmemesi için maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz” şeklinde açıklama yapmış.
Vakıf binasında öğrenciler tarafından, bu ağacın gölgesinde her gün Kur’an ve tefsiri Risale-i Nur okunmaya devam ediyor.
Ağaç kesilmeden bina yapılmasında emeği geçenleri kutluyorum.
Sağlıcakla kalın…
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Peygamber efendimiz (s.a.v), “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin”.
Yanıtla (2) (0)“Kim bir ağaç dikerse onun için ağaçtan hasıl olan ürün kadar Allah sevap yazar.” buyurarak ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğu anlatmış
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/415)
Atalarımız da " Ağaç kesen Baş keser" diyerek ağaçların dikilmesine ve korunmasına önem vermişlerdir
Maşallah.
Yanıtla (2) (0)Tebrik ederim hassasiyetlerinden dolayı..